JAA

Ilta satuja kapinallisille tytöille

Ilta satuja kapinallisille tytöille (Favilli&Cavallo) sattui eteeni kesän lopussa. Ihanassa iltasatukirjassa tutustutaan sataan todelliseen tyttöön ja naiseen, jotka ovat muuttaneet maailmaa tai oman elämänsä – rohkeasti ja lupaa kyselemättä. He ovat eläneet kauan sitten tai he elävät nyt: he ovat hallitsijoita, merirosvoja, taiteilijoita, urheilijoita, astronautteja, tieteilijöitä, tai ihan tavallisia ihmisiä, jotka ovat tehneet jonkin pelottoman valinnan. Kirja osoittautui inspiroivaksi luettavaksi ja olemme hankkineet sekä sen että jatko-osan Tyttöjen Talolle kaikkien luettavaksi.

Oulun Tyttöjen Talon toiminta on pyörähtänyt syksylle 2018 käyntiin. Elokuu on vierähtänyt erilaisten koulutuksien ja verkostopäivien merkeissä, syksyn valmisteluissa sekä Talon kuntoon laittamisessa. Olemme myös kokoontuneet yhdessä iltasatujen äärelle ja pohtineet, kuinka saisimme tuotua samankaltaista rohkaisevaa viestiä esille toiminnassamme. Lyhyen ja innostuneen keskustelun päätteeksi sovimme yksimielisesti, että tänä syksynä Tyttö ei saa olla!

Syksystä on tulossa mielenkiintoinen ja vauhdikas. On tulossa Tunnista-Toimi-Tue –koulutus, Otava päättöseminaari ja monia uusia avauksia toimintaan. Tyttötyön painopisteenä tulee olemaan Tyttö ei saa olla!, jota pyrimme tekemään näkyväksi monella tapaa. Mitä tyttö saa olla? Mitä tyttö ei saa olla? Kuka sanoo, miksi sanoo, kenelle sanoo? Mikä saa meidät ajattelemaan niin? Puretaan stereotypioita ja avataan yhteiskunnallisia ennakkoasenteita, tehdään näkyväksi mitä kaikkea tyttö voi olla. Rohkaistaan jokaista omanlaiseen tyttöyteen, mahdollistetaan erilaiset todellisuudet. Jokaisella on oikeus tehdä omia valintojaan, mutta pyrimme tuomaan esille myös jokaisen oikeutta ja velvollisuutta edistää tasa-arvoista ja yhdenmukaista yhteiskuntaa.

Tänä syksynä Tyttöjen Talolla työskentelee kuusi naista. Perustoiminnassa jatkavat Sohvi Koivu-Remes, Marita Jääskö sekä vanhempainvapaalta palannut Pauliina Manangou. Mervi Koskela jatkaa seksuaaliväkivaltatyössä, ja Minja Lappalainen aloittaa syyskuussa painopisteenään seksuaalineuvonta ja seksuaalikasvatus. Työtiimiä johtaa aikaisempaan tapaan Maarit Saarnivala. Toivomme, että tällä porukalla saamme inspiroitua niin Talolla käyviä tyttöjä kuin muitakin oululaisia tyttöjä ja naisia uskomaan itseensä ja unelmiinsa. Tyttö ei saa olla!

← Takaisin