JAA

Kesän valo on lämmintä valoa

Kesä on romantikkojen aikaa. Enkä tarkoita nyt romanttistenkomedioiden henkilöitä. Tarkoitan haaveilijoita, uneksijoita ja taivaanrannan maalareita. On niin paljon, minkä ääreen pysähtyä ihastelemaan ja haaveilemaan ­­– kukkanuput aukeavat kilpaa puiden lehtien kanssa, sorsanpoikaset uskaltautuvat esiin ruovikon suojista, perhoset lentävät hennoilla siivillään.

1700-luvun lopussa alkunsa saanut romantiikan tyylisuunta korostaa tunteita, mielikuvitusta ja vapautta. Kuulostaa kesältä!  Ei tarvitse olla romantikko arvostaakseen kesän pieniä iloja, kuten sitä, että voi oleilla ulkona ilman huippuvarusteita koko päivän ja pitkälle yöhön. Valoa piisaa. Ja se valo on erilaista kuin talven sininen, kalpea valo.

Kesän valo on lämmintä valoa. Asiat näyttävät silloin pehmeämmiltä: varjot, puut, ihmiset, omat kasvot. Kesä onkin oivallista aikaa ajatella pehmeämmin eli rauhallisemmin ja lempeämmin. Kuulostele ajatuksiasi ja päästä kesän lämmin valo silottelemaan jyrkimpiä ajatuksiasi. Erityisesti suuntaa lempeyttä itseäsi kohtaan. Hengitä sisään hyväksyntää auringon valon mukana. Sateisina päivinä lataa energiaa kuten maa imee vettä.

Kesäromantikon vinkkejä:

Etsi virtaavaa vettä. Pysähdy sen ääreen mukavaan asentoon. Seuraa veden virtausta katseellasi ja kuuntele sen kulkua. Voit asettaa mieltäsi painavat asiat veden vietäväksi. Kuvittele kuinka asetat ne veden pinnalle kulkemaan pois luotasi. Vedessä ne liukenevat eivätkä siirry kenenkään muun kiusaksi.  Voit myös kuiskata murheesi veden kuohuille ja antaa veden myllätä murheet pois.

Aamulla ja illalla nousun ja laskun aikaan Aurinko maalaa taivaan punaisen sävyillä. Me ihmiset emme näe siellä kaikkia seassa olevia punaisen sävyjä, kuten infrapunaista tai kaukapunaista, mutta aika huikeita sävyjä mekin näemme. Istahda puistoon, parvekkeelle tai rannalle katselemaan, miten Aurinko maalaa taivasta. Älä katso suoraan Aurinkoon, näkösi kärsii siitä, ja parhaat sävyt löytyvät kauempaa taivaalta. Erilaiset aurinkolasit muuttavat myös sävyjä, voit kokeilla, mitkä ovat omat suosikkisi.

Ja kesäromantikon tärkein vinkki on pysähtyä nauttimaan. Teet mitä vain, pysähdy sen ääreen ja avaa aistisi. Anna itsellesi ja tunteillesi tilaa.

← Takaisin