JAA

Opiskelijana Tyttöjen Talolla

Tyttöjen Talolla on ollut syksyn aikana kolme harjoittelijaa.  Me harjoittelijat olemme sosionomiopiskelijoita ja kaksi meistä opiskelee Oulun ammattikorkeakoulussa, yksi Vaasan ammattikorkeakoulussa. Olemme aloittaneet harjoittelun lokakuun lopussa ja harjoittelumme päättyy jouluun.

Ensivaikutelma Tyttöjen Talosta oli meille kotoisa, vastaanotto oli lämmin ja Talossa vallitsee hyvä työilmapiiri. Jokainen työntekijä on auttanut meitä harjoittelumme aikana ja vastannut moniin meitä askarruttaviin kysymyksiin sekä tarjonnut eväitä tulevia työtehtäviä varten.

Tyttöjen Talon arki yllätti meidät kaikki. Arkisten askareiden lisäksi päivät koostuvat monenlaisista kohtaamisista. Kohtaamiset voivat olla luonteeltaan lyhyitä tai pidempiä, mutta jokainen on yhtä tärkeä.  Tyttöjen Talolla käy viikoittain yli sata kävijää.  Kävijöiden ikähaitari yllätti meidät. Tyttöjen Talo on kohtaamispaikka hyvin monen ikäisille tytöille ja naisille. Opiskelijoina olemme olleet mukana erilaisissa ryhmätoiminnoissa ja päässeet vaikuttamaan ryhmien toiminnan suunnitteluun, mikä on opettanut meille ohjaustaitoja ja asiakastyötä.

Harjoittelumme aikana olemme päässeet tutustumaan myös muihin Vuolteen hyvinvointipalveluihin sekä muutamiin muihin järjestökentän toimijoihin. Tämä on lisännyt tietämystämme sosiaalialan kolmannen sektorin toiminnasta ja antanut meille hyödyllistä tietoa asiakastyöhön tulevaisuutta varten.

Talolla käytettävä sukupuolisensitiivinen työote oli meille sanana tuttu, mutta konkreettisesti hieman vieras. Harjoittelun aikana sukupuolisensitiivisyys on tullut meille tutummaksi.  Tyttöjen Talo on myös tärkeä kohtaamispaikka eri kulttuureista tuleville tytöille ja naisille. Tämän takia Talolla käytetään kulttuurisensitiivistä työotetta, johon olemme myös tutustuneet harjoittelun aikana.

Talolla keskustellaan paljon ajankohtaisista aiheista ja pyritään tasavertaiseen vuorovaikutukseen kaikkien kanssa. Jokaisella työntekijällä on aikaa istahtaa opiskelijan tai kävijän kanssa sohvalle, jos jokin asia painaa mieltä.  Olemmekin saaneet Talolla hyvää ohjausta ja palautetta kaikilta työntekijöiltä.

Mielestämme parasta Tyttöjen Talolla on se, että jokainen on tervetullut Tyttöjen Talolle sellaisena, kuin hän on.

Mukavaa joulun odotusta toivottaa

Anna, Ira & Marianne

← Takaisin