JAA

Sinä riität

Oletko joskus havahtunut siihen, että omaa arkea vertaa muiden elämään? Ettei ehkä koe olevansa tarpeeksi? Usko pois, moni ajattelee samoin.  

Tämän päivän arki on paikka, jossa kohtaa hurjan määrän erilaisia ihmisiä. Näitä ihmisiä löytää myös sosiaalisessa mediassa profiileina, kuvina ja videoina. Ihmisiä, joita kohtaamme ja joiden kanssa jaamme arkeamme, voi kutsua peileiksi. Peilit elämässämme ovat tärkeitä, koska niitä tarkastelemalla omien ajatusten ja pohdintojen pureskelu helpottuu. Mielessä pyörivien asioiden kanssa ei tarvitse jäädä yksin ja erilaiset peilit elämässä voivat tuoda itselle paljon hyvää ja inspiroida arkea. 

Joskus kuitenkin havahtuu siihen, että kuvaa peilistä katsoo sinisen filtterin läpi ja omaa arkea jää pohtimaan arvostellen ja kritisoiden. Erilaiset mielikuvat siitä, millainen minun pitäisi olla, tuovat riittämättömyyden tunteen osaksi omaa arkea. Tämä näkyy siinä, kuinka puhumme itselle: Riittäisinkö minä jos urheilisin enemmän, paiskisin kovemmin töitä, nauttisin loma-ajoista täydellisemmin tai antaisin itsestäni koulussa ja töissä 110% sadan prosentin sijaan? Tai hyväksyvätkö toiset minut, vaikka kaikista hyvistä sanoista ja neuvoista huolimatta koen, etten ole tyytyväinen itseeni.  

Kun paineet tuntuvat painona harteilla ovat nämä sanat tärkeä lausua: Sinä riität.  

Sinä riität silloin kun olet kesken ja vielä pohdit seuraavaa siirtoa. Sinä riität jokaisen tuntemasi tunteen kanssa. Sinä riität silloin, kun annat itsestäsi juuri sen verran, mitä kulloinkin pystyt. Sinä riität, vaikkei kaikki mennyt suunnitelmien mukaan tai jos joudut ottamaan takapakkia. Sinä riität silloin, kun mokaat ja yrität uudestaan. Sinä riität, vaikket tiedä vielä kaikkea itsestäsi. Sinä riität kehossasi. Sinä riität pyytäessäsi apua ja rohkaisua. Sinä riität sillä polulla, joka tuo sinulle hyvää. Sinä riität silloin, kun muutat mielesi tai kun asetat omat rajasi. Sinä riität myös silloin, kun muut eivät ymmärrä rajojasi. 

Joskus tulee tarve sille, että nämä sanat sanoo joku muu. Niiden sanomista voi opetella myös itsellensä, lempeästi ja rohkaisevasti. Minä riitän täydesti omana itsenäni.   

 

Tämän blogitekstin myötä Vuolle Tyttöjen Talon naiset haluavat toivottaa kaikille lempeää sekä sydämellistä Kansainvälistä tyttöjen päivää 2022! 

← Takaisin