JAA

Uutiskirje nro 2

Uutiskirje nro 2

Aurinko näkyy viikko viikolta enemmän muistuttaen lähestyvästä keväästä. Nautitaan näistä upeista luonnon tarjoamista ulkoilukeleistä ja otetaan vastaan lisääntyneen valon voima!

Ajankohtaista Tyttöjen Talolla

-Vuolteen Poikien ja Tyttöjen Talot aloittavat yhteistyössä Oulun kaupungin kanssa nuorten yksinäisyyttä käsittelevän NÄKYMÄTTÖMÄT-kampanjan maaliskuun alussa. Oululaisten nuorten vanhemmille suunnatun kampanjan ajatuksena on tuoda esiin nuorten kokemaa yksinäisyyttä ja ulkopuolisuuden tunnetta. Näkymättömät-kampanjan tavoitteena on tarjota uutta tietoa ja näkökulmia yksinäisyydestä sekä antaa työkaluja, joilla yksinäisten lasten ja nuorten vanhemmat voisivat ymmärtää lapsen tilannetta ja perspektiiviä. Kampanjasivut ovat avautuneet osoitteeseen www.vuolleoulu.fi/nakymattomat ja maaliskuun alusta lähtien sivuilla julkaistaan viikoittain aiheeseen liittyvä Podcast-haastattelu sekä aihetta käsitteleviä asiantuntija-artikkeleita.

– Kansainvälistä naistenpäivää on vietetty 8. maaliskuuta 1900-luvun alusta saakka. Vuonna 1975, kansainvälisenä naisten vuonna, YK julisti päivän Yhdistyneiden kansakuntien naisten oikeuksien ja kansainvälisen rauhan päiväksi. Tänä vuonna vietämme Kansainvälistä naistenpäivää etkojen parissa 27.2. klo 16.00-19.00 ja juhlaan ovat tervetulleita kaikki 12-29-vuotiaat tytöt ja nuoret naiset. Etkojen aikana on mahdollisuus osallistua yhteen tai useampaan lyhytkestoiseen työpajaan ja keskustella tilaisuudessa vierailevien vaikuttajanaisten kanssa tyttöjen ja naisten elämään liittyvistä ajankohtaisista asioista ja teemoista.

-Hiihtolomaviikolla 4.-10.3. Talon ryhmä- ja yhteisöllinen toiminta ovat tauolla. Tutustu hiihtolomaviikon ohjelmaan.

-Maaliskuun aikana Talolla aloittaa kaksi uutta ryhmää:

  • Otava-ryhmä seksuaalisuutta loukkaavaa väkivaltaa kokeneille yli 18-vuotiaille naisille alkaa 25.3.
  • Opiskelijoiden Ilta alle 29-vuotiaille opiskeleville nuorille naisille alkaa 28.3.

Katso ryhmien kuvaukset ja tiedot ilmoittautumisesta lukujärjestyksestämme.

-Tunnista, toimi, tue –koulutus seksuaaliväkivaltaa kokeneen nuoren auttajalle järjestetään keskiviikkona 8.5.2019 klo 13.00-16.00. Koulutuspaikkana toimii Aleksinkulman Hansa-Sali osoitteessa Aleksanterinkatu 9. Koulutuksen järjestävät yhteistyössä Tyttöjen Talo ja Rikosuhripäivystys. Koulutus on osallistujille maksuton. Tutustu koulutuksen sisältöön.

Muut asiat

Tutustuminen Tyttöjen Talolle

12 – 29 vuotiaat tytöt ja nuoret naiset voivat tulla Talon toimintaan mukaan itsenäisesti tai ohjattuna. Jos haluat tuoda asiakkaasi tai ryhmäsi tutustumaan Talon toimintaan, ota yhteyttä Pauliinaan tai Sohviin sopiaksesi ajan tutustumisesta. Seksuaalineuvontaan ja -väkivaltaan liittyvissä asioissa voit olla yhteydessä Merviin. Tutustu yhteystietoihimme.

Tyttöjen Talolla tehtävä pitkäkestoinen yksilötyö

Pitkäkestoinen yksilötyö pitää sisällään yli kolme kertaa yksilöllistä ohjausta, tukea ja neuvontaa sekä yhteistyötä tytön tai nuoren naisen eri verkostoissa. Pitkäkestoiseen yksilötyöhön kuuluu seitsemän eri vaihetta: yksilötyöhön hakeutuminen, yksilötyön tarpeen arviointi, kokonaistilanteen arviointi, tavoitteiden asettaminen, dialoginen työskentely, seuranta ja arviointi sekä yksilötyön kokoaminen ja prosessin päättäminen. Yksilötyöhön hakeudutaan Talon ohjaajien kautta. Lue lisää yksilötyön prosessista.

Materiaalia ammattilaisille

Nettisivuiltamme löytyy useita tulostettavia oppaita ja esitteitä, joista uusimpana on lisätty Näe minut –Nuoren sukupuoli-identiteetin tukemisen opas vanhemmille. Tutustu sivujemme materiaaleihin.

 

Kaikista ryhmistä ja toiminnoistamme on mahdollista saada tulostettavia ja jaettavia esitteitä, ota yhteyttä sohvi.koivu-remes@vuolleoulu.fi

 

Valolla on upea voima, se eheyttää, hoitaa ja antaa energiaa.
Pysähdy hetkeksi. Ota valo vastaan.

Kohtaamisiin,
Tyttiksen naiset

← Takaisin