JAA

Uutiskirje nro 3

Ympärillämme näemme luonnon vihertävän, kesä on ovella.

Kevät on sujunut Talolla vauhdikkaasti. Kevään aikana olemme saaneet kohdata suuren määrän tyttöjä ja naisia, ammattilaisia ja opiskelijoita eri toiminnoissa ja yhteyksissä niin Talolla kuin Talon ulkopuolella. Jokainen kohtaaminen on ollut meille merkityksellinen ja sydäntä lämmittävä. Kiitos, kun olet ollut mukana!

Ajankohtaista Tyttöjen Talolla

-Viikoittaiset toiminnot päättyvät keskiviikon 29.5. Avoimiin oviin, jonka jälkeen siirrymme kesätoimintojen pariin ennen Talon kesätaukoa. Avoimet ovet jatkuvat keskiviikkona 4.9., jonka jälkeen Talon muut toiminnot käynnistyvät. Syksyn ryhmistä tiedotamme elokuun aikana.

– Kesätoimintoja järjestetään kesäkuun kahden ensimmäisen viikon aikana. Tutustu kesätoimintoihimme tästä.

– Maanantaina 3.6. Talolle on mahdollisuus tulla ajanvarauksettomaan Pop in -seksuaalineuvontaan klo 15.00-18.00 välillä. Myös ajanvaraus seksuaalineuvontaan on mahdollista ottamalla yhteyttä Talon ohjaajiin. Talon naisten yhteystiedot löydät täältä.

-Helmikuussa käynnistyi nuorten yksinäisyyttä käsittelevä Näkymättömät –kampanja. Kampanja onnistui upeasti ja saimme kampanjan avulla tuotua sekä yksinäisten nuorten että alan ammattilaisten ajatuksia esiin. Kampanjan podcastit ja artikkelit ovat edelleen saatavilla, pääset tutustumaan materiaaliin tästä.

Haluamme tuoda yksinäisten ääntä edelleen kuuluviin. Kauppakeskus Valkean kävelykadulla on 14.-20.6. esillä Yksinäisyyden ylikävely -tarranäyttely, jossa lasten, nuorten ja nuorten aikuisten ajatukset ja kokemukset yksinäisyydestä pääsevät esiin. Toivomme, että annat heidän äänelleen hetken aikaa ja käyt tutustumassa heidän ajatuksiinsa. Kampanjaan voit osallistua ottamalla sinua koskettavasta ajatuksesta ja postaamalla sen someen #näkymättömät.

Yksinäisyyden yli kävely -tarranäyttelyn materiaali on saatu Näkymättömät –kampanjan 12-29-vuotiaille suunnatusta kyselystä, johon saimme lähes 500 vastausta.

Tulossa Talolla

-Tyttöjen Talo ja Vuolle Setlementti ovat mukana Pride-viikon tapahtumissa 5.-10.8. sekä Taiteiden yössä 15.8.

-Torstaina 5.9. klo 12.00-16.00 järjestämme yhdessä Poikien Talon kanssa nuoren seksuaaliterveyteen liittyvän seminaarin Pakkalasalissa. Seminaarissa puhuu pitkään poikien seksuaaliterveyden ja seksuaaliväkivallan kanssa työskennellyt Tommi P. Pesonen, muut seminaarin teemat ja tarkka aikataulu julkaistaan mahdollisimman pian. Seminaari on osallistujille maksuton.

-Kansainvälistä Tyttöjen päivää vietetään 11.10. Myös tänä vuonna palkitsemme tyttöyttä näkyväksi tehnyttä ja tyttöjen hyvinvoinnin eteen toimineen henkilön Vuoden Tyttöteko –palkinnolla.

-Olemme mukana 10.-11.10.2019 Oulussa järjestettävillä valtakunnallisilla Tasa-arvopäivillä.

 

Sulje silmäsi.
Tunne auringon lämpö kehollasi, anna korviesi kuulla.
Tuoksuttele, tunnustele.
Muista lepo.

Ihanaa kesää juuri Sinulle!
Kohtaamisiin,
Tyttiksen naiset

 

← Takaisin