JAA

Uutiskirje nro 3

Vuolle Setlementin Tyttöjen Talo

Uutiskirje nro 3

 

Marraskuun pimeys ja koleus ei ole päässyt vaikuttamaan Tyttöjen Talon tunnelmaan, vaan Talolta hohkaa lämpö, valo ja ilo. Pikkuhiljaa katseemme suuntautuvat jouluun, vuoden päättymiseen ja tulevaan uuteen vuoteen.

 

Ajankohtaista Tyttöjen Talolla

-Syksyn osalta ryhmätoiminnot päättyvät viikkoon 50 mennessä. Voit tarkistaa ryhmien viimeiset kokoontumiskerrat lukujärjestyksestämme.

-Tyttöjen Talon tämän vuoden viimeisiä Avoimia ovia vietetään keskiviikkona 12.12. Puurojuhlan merkeissä klo 15.00-18.00. Juhlassa on perinteisesti tarjolla joulupuuroa pipareiden ja glögin kera, uskomme myös tapaavamme joulupukin iltapäivän aikana!

-Haluamme kiittää verkostojamme ja yhteistyökumppaneitamme kuluneesta vuodesta ja toivottaa lämmintä joulua yhteisen joulupuuron merkeissä. Olet lämpimästi tervetullut Tyttöjen Talon joulupuurolla torstaina 13.12. klo 15.00-16.30 välisenä aikana. Ilmoittautuminen joulupuurolle 11.12. mennessä tästä.

-Torstaina 13.12. järjestämme Jumalatar –työpajan, joka on tarkoitettu ammattilaisille, verkostoomme kuuluville naisille.  Työpajassa keskitymme ammatillisen kasvun näkökulmasta oman sisäisen voiman vahvistamiseen kehollisten harjoitteiden ja logoart -menetelmien avulla. Työpaja alkaa klo 12.00 ja kestää klo 14.30 saakka, jonka jälkeen on mahdollista jäädä Tyttöjen Talon joulupuurolle. Työpajaan mahtuu 10 osallistujaa ja on osallistujille maksuton. Ilmoittautuminen 11.12. mennessä tästä.

– Raskaudenkeskeytyksen läpikäynneillä tytöillä ja naisilla on mahdollisuus ilmaisiin ja luottamuksellisiin kahdenkeskisiin keskusteluihin talomme työntekijän, kätilö Minja Lappalaisen kanssa. Tämän tukimuodon lisäksi talollamme on joka tiistai ja keskiviikko ajanvarauksettomasti mahdollisuus tulla keskustelemaan kaikista sukupuolisuuteen, naiseksi kasvamiseen, seksuaalisuuteen ja parisuhteeseen liittyvistä teemoista. Nämä Pohdituttaako-keskusteluajat ovat tiistaisin klo 17-19 ja keskiviikkoisin klo 15-18.

-Seksuaaliväkivaltatyötä tehdään Tyttöjen Talolla Otava-hankkeen siivittämänä. Otava-hanke on oikeusministeriön rahoittama hanke, jonka tavoitteena on parantaa 13-29-vuotiaiden seksuaaliväkivallan uhrien palveluita valtakunnallisesti. Tavoitteena on tukea tyttöjä ja nuoria naisia, sekä heidän huoltajiaan vaikeassa kokemuksessa ja lisätä osaamista seksuaaliväkivallan tunnistamisessa, auttamisessa ja eteenpäin ohjaamisessa. Seksuaaliväkivaltatyö on maksutonta, luottamuksellista ja matalakynnyksistä. Seksuaalista väkivaltaa kokeneen kanssa arvioidaan tilannetta ja avun tarvetta Tyttöjen Talolla työskentelevän seksuaaliväkivaltatyöntekijä Mervi Koskelan kanssa, jonka jälkeen jatkosta sovitaan sovitaan yksilöllisesti. Mervin ja Talon muiden työntekijän yhteystiedot.

 

Mikäli haluat saattaa tytön tai nuoren naisen Talon toimintaan tai tulla itse tai ryhmäsi kanssa Talolle tutustumaan, ota yhteyttä ohjaajiin sopiaksesi tutustumismuodosta ja ajankohdasta.

Nettisivuillemme on ilmaantunut blogi, johon jatkossa ilmaantuu uusi teksti kuukausittain. Blogin avulla pääsemme jakamaan työtämme, toimintaamme ja ajatuksiamme entistä helpommin. Tutustu blogiimme!

Vuoden 2019 toiminnan käynnistymisestä ja ryhmätoiminnoista tiedotamme joulukuussa ilmestyvässä uutiskirjeessämme.

Kaikista ryhmistämme ja toiminnoistamme on mahdollista saada tulostettavia ja jaettavia ilmoituksia. Ota yhteyttä sohvi.koivu-remes@vuolleoulu.fi.

 

Ota itsellesi hetki aikaa. Ole läsnä ja kuule. Oikeastaan kiire ei ole todellista.

 

Kohtaamisiin,

Tyttiksen naiset

← Takaisin