JAA

Uutiskirje nro 5

Tervetuloa lukemaan vuoden 2020 viimeistä uutiskirjettä. Joulukuu on edennyt jo puoliväliin ja Tyttöjen Talollakin laskeudutaan pikkuhiljaa jouluun.

Kulunut vuosi on ollut monella tapaa poikkeuksellinen ja se on vaikuttanut myös Tyttöjen Talon toimintaan. Keväällä koronaviruksen yllättäessä Talon ovet sulkeutuivat hetkellisesti ja olimme uusien asioiden ja toimintatapojen opettelemisen äärellä. Osa toiminnoista saatiin onneksi siirrettyä toimimaan verkossa.

Syksyn koittaessa Tyttöjen Talon toiminta käynnistyi muuten normaalisti, mutta yhteisötoimintaa emme valitettavasti päässeet vielä jatkamaan. Pitkälle syksyyn ja talvenkin puolelle saimme järjestettyä toimintamme siten, että pystyimme ryhmien kokoa rajoittamalla ja koronaohjeistuksia noudattamalla järjestämään toimintojamme Talolla. Vasta viimeisten parin viikon ajalle ennen joulutaukoa siirryimme jälleen suurimmaksi osaksi etätyöhön ja etäryhmien pariin.

Ajankohtaista Tyttöjen Talolla

Kevään lukujärjestys on julkaistu ja pääset tarkastelemaan sitä tästä. Ryhmien sisältöjä päivitetään lukkariin vielä viikolla 2, jonka jälkeen niistä löytyvät tarkemmat ohjeet myös ilmoittautumista varten. Ryhmät käynnistyvät tammi- ja helmikuun aikana. Yhteisötoimintaa emme valitettavasti pysty vielä jatkamaan vanhaan tapaan. Huomioimme kaikessa toiminnassamme koronatilanteen ja sen mahdolliset muutokset sekä tarvittaessa siirrämme toimintaamme järjestettäväksi etäyhteyksillä.

Tyttöjen Talo

on syrjinnästä vapaa tila, jossa itsensä tytöiksi ja naisiksi tuntevat sekä tyttöyttään, naiseuttaan tai sukupuolisuuttaan pohtivat 12-29-vuotiaat nuoret saavat rohkeasti olla omana itsenään. Eri toimintojemme avulla nuori voi vahvistaa voimavarojaan, tutustua uusiin ihmisiin ja saada tukea sekä vahvistusta omaan elämäänsä.

Talon toiminnot:

  • Yhteisötoiminta; Yhteisötoiminnan tavoitteena on vahvistaa yhteenkuuluvuuden tunnetta ja mahdollistaa positiivisia kokemuksia sosiaalisissa tilanteissa.
  • Vuorovaikutteiset ryhmät; Ryhmätoiminta on vuorovaikutteista, tavoitteellista ja ammatillisesti ohjattua.
  • Yksilökohtaaminen; Yksilötyö on tarvelähtöistä ja suunnitelmallista tukea elämän eri haasteissa.
  • Seksuaalineuvonta; Neuvonta on tavoitteellista, ammatillista ja vuorovaikutussuhteessa tapahtuvaa seksuaalisuuteen ja seksuaaliterveyteen liittyvien asioiden käsittelyä.
  • Seksuaaliväkivaltatyö; Seksuaaliväkivaltatyö on pitkäkestoista, vakauttavaa ja traumasensitiivistä yksilö -/ryhmätukea.

Lue lisää Talon toiminnoista.

Vierailut ja tutustumiset Tyttöjen Talolle ja jalkautumiset Talon ulkopuolelle

Tällä hetkellä pystymme järjestämään yksilötutustumisia Talolle turvavälejä ja maskisuosituksia noudattaen. Ryhmätutustumisia järjestämme tällä hetkellä ensisijaisesti etänä, mutta koronatilanteen salliessa myös niitä voidaan järjestää tapahtuvaksi Talolla.

Talon toimintaan voivat tulla itsenäisesti tai ohjattuna mukaan 12–29-vuotiaat tytöt ja naiset sukupuolen moninaisuus huomioiden. Jos haluat sopia tutustumisesta Talon toimintaan asiakkaasi tai ryhmäsi kanssa, ota yhteyttä Paulaan tai Sohviin. Seksuaalineuvontaan ja -väkivaltaan liittyvissä asioissa voit olla yhteydessä Merviin. Yhteystietomme löydät täältä.

Jalkaudumme mahdollisuuksien mukaan oppilaitoksiin ja sidosryhmiemme toimintoihin. Emme valitettavasti pysty vastaamaan myöntävästi kaikkiin vierailupyyntöihin ja huomioimme myös vierailukohteiden tarvelähtöisyyden.

Konsultoimme ja koulutumme ammattilaisia ja opiskelijoita sukupuoli- ja kulttuurisensitiivisissä erityiskysymyksissä.

Hiutale toisensa jälkeen laskeutui hänen lämpöiselle kuonolleen ja suli.
Hän tavoitti niitä käpäläänsä ihaillakseen niitä hetken,
hän katsoi ylöspäin ja näki niiden leijuvan kasvojaan kohti.
Niitä tuli yhä enemmän ja enemmän,
pehmeinä ja kevyinä kuin untuvat.
”Näinkö se käykin, mietti Muumipeikko,
ja minä kun luulin, että lumi kasvaa alhaalta päin!”

– Tove Jansson –

← Takaisin