JAA

Uutiskirje nro 5

Uutiskirje nro 5

Ihanaa elokuuta! Aurinko antaa meille edelleen energiaa ja kohta pääsemme nauttimaan syksyn väriloistosta.

Syksy on usein muutosten aikaa. Myös Tyttöjen Talolla on muutoksia, kun Talon johtaja Maarit jää syyskuun alusta vuoden mittaiselle opintovapaalle. Toivotamme hänelle tsemppiä opintoihin! Opintovapaan aikana Maaritin sijaisena toimii Minna Ylilehto, löydät hänen ja muiden työntekijöiden yhteystiedot täältä.

 

Tyttöjen Talo on syrjinnästä vapaa tila, jossa itsensä tytöiksi ja naisiksi tuntevat 12-29-vuotiaat nuoret saavat rohkeasti olla omana itsenään. Eri toimintojemme avulla nuori voi vahvistaa voimavarojaan, tutustua uusiin ihmisiin ja saada tukea sekä vahvistusta omaan elämäänsä.

Talon toiminnot:
-Yhteisötoiminta; Yhteisötoiminnan tavoitteena on vahvistaa yhteenkuuluvuuden tunnetta ja mahdollistaa positiivisia kokemuksia sosiaalisissa tilanteissa.
-Vuorovaikutteiset ryhmät; Ryhmätoiminta on vuorovaikutteista, tavoitteellista ja ammatillisesti ohjattua.
-Yksilökohtaaminen; Yksilötyö on tarvelähtöistä ja suunnitelmallista tukea elämän eri haasteissa.
-Seksuaalineuvonta; Neuvonta on tavoitteellista, ammatillista ja vuorovaikutussuhteessa tapahtuvaa seksuaalisuuteen ja seksuaaliterveyteen liittyvien asioiden käsittelyä.
-Seksuaaliväkivaltatyö; Seksuaaliväkivaltatyö on pitkäkestoista, vakauttavaa ja traumasensitiivistä työtä.

Lue lisää Talon toiminnoista täältä.

Ajankohtaista Tyttöjen Talolla
– Syksyn toiminta starttaa käyntiin 4.9. klo 15.00-19.00 Avoimet ovet -yhteisötoiminnalla, jonka jälkeen syksyn ryhmät käynnistyvät. Ryhmien alkamisajankohdat ja sisällöt löydät lukujärjestyksestämme, pääset tutustumaan siihen täältä.

– Vuolle Tyttöjen ja Poikien Talot järjestävät torstaina 5.9. Oulun kaupungin kirjaston Pakkalan salissa miniseminaariin aiheesta Nuorten kokema seksuaalinen väkivalta ja siihen altistavat tekijät. Tilaisuus alkaa klo 12.00 ja kestää klo 16.00 saakka ja on osallistujille maksuton.

Seminaarin sisältö:

Poikien kokema seksuaalinen kaltoinkohtelu.
-Mitä se on? Miten se vaikuttaa ja miten siitä voi toipua?
Tommi P. Pesonen, Helsingin Poikien Talo

Vuolteen Poikien Talon seksuaaliterveystyön esittely ja tulevaisuuden suunnitelmat
Jussi Markus, Matti Rissanen ja Joonas Koskela, Vuolle Poikien Talo

Tauko

Netflix&Chill – Ilmiöt seksuaalisessa häirinnässä ja väkivallassa
Pauliina Manangou ja Sohvi Koivu-Remes, Vuolle Tyttöjen Talo

Paljollako pannaan? – Vastikkeellinen seksi rikkoo nuoren
Mervi Koskela ja Maarit Saarnivala, Vuolle Tyttöjen Talo

Ilmoittautuminen seminaariin linkin kautta.

 

– Torstaina 26.9. klo 16.00-17.30 järjestämme Talolla muunsukupuolisten nuorten vertaistapaamisen. Tapaamiseen ovat tervetulleita kaikki 12-25-vuotiaat muunsukupuoliseksi itsensä kokevat nuoret. Lisätietoja tapaamisesta saa Merviltä ja Sohvilta.

– Tyttöjen Talolla otetaan käyttöön seksuaalineuvontapuhelin. Seksuaalineuvoja on tavoitettavissa 2.9. alkaen numerosta 044 7261 260 maanantaista torstaihin klo 9.00-16.00 välillä. Muina aikoina puhelimeen voi jättää ääni- tai tekstiviestin ja seksuaalineuvoja ottaa viestin jättäjään yhteyttä. Samasta numerosta voi varata ajan seksuaalineuvontavastaanotolle. Vastaanotolle on mahdollista varata aika myös sähköpostitse mervi.koskela@vuolleoulu.fi. Lue lisää Tyttöjen Talon seksuaalineuvonnasta täältä.

– Valtakunnallisia Tasa-arvopäiviä vietetään 9.-10.10.2019 Oulussa. Järjestyksessään viidensien päivien teemana on sukupuoli ja asiantuntijuus, jota käsitellään useasta eri näkökulmasta: esimerkiksi sukupuolen vaikutuksesta meritoitumiseen asiantuntijana sekä tasa-arvoasiantuntijana toimimisesta eri kentillä.  Vuolle Tyttöjen ja Poikien Talot ovat mukana päivillä työryhmän vetäjinä aiheena Sukupuolisensitiivinen työ tasa-arvon edistäjänä.

– Kansainvälistä tyttöjen päivää vietetään 11.10.2019. Päivän tarkoituksena on tukea kaikkia maailman tyttöjä, heidän oikeuksiaan, kohtaamiaan haasteita ympäri maailmaa sekä luoda heille mahdollisuudet elää ilman syrjintää ja väkivaltaa. Jokaisella tytöllä on oikeus päättää omasta kehostaan ja tulevaisuudestaan, osallistua yhteiseen päätöksentekoon sekä vaikuttaa tärkeiksi katsomiinsa asioihin.

Tyttöjen päivä on tärkeä juhlapäivä myös Tyttöjen Talolla. Tänä vuonna Tyttöjen päivää vietetään jo ennakkoon keskiviikkona 9.10. klo 17.00-19.00 Tyttöjen Talolla järjestettävässä juhlassa. Juhlassa palkitsemme tyttöyttä näkyväksi tehnyttä ja tyttöjen hyvinvoinnin eteen työskennelleen henkilön Vuoden Tyttöteko –palkinnolla. Kutsu Tyttöjen päivän juhlaan julkaistaan syyskuun aikana.

Vierailut ja tutustumiset Tyttöjen Talolle ja jalkautumiset Talon ulkopuolelle

– 12 – 29 vuotiaat tytöt ja nuoret naiset voivat tulla Talon toimintaan mukaan itsenäisesti tai ohjattuna. Jos haluat tuoda asiakkaasi tai ryhmäsi tutustumaan Talon toimintaan, ota yhteyttä Pauliinaan tai Sohviin sopiaksesi ajan tutustumisesta. Seksuaalineuvontaan ja -väkivaltaan liittyvissä asioissa voit olla yhteydessä Merviin.

– Jalkaudumme mahdollisuuksien mukaan oppilaitoksiin ja sidosryhmiemme toimintoihin. Emme pysty vastaamaan myöntävästi kaikkiin vierailupyyntöihin ja huomioimme vierailukohteiden tarvelähtöisyyden. Sopiaksesi vierailun Talon ulkopuolelle, ota yhteyttä Sohviin.

– Konsultoimme ja koulutumme ammattilaisia ja opiskelijoita sukupuoli- ja kulttuurisensitiivisissä erityiskysymyksissä.

 

Kaikista ryhmistä ja toiminnoistamme on mahdollista saada tulostettavia ja jaettavia esitteitä, ota yhteyttä sohvi.koivu-remes@vuolleoulu.fi.

Energistä alkanutta syksyä!
Kohtaamisiin,
Tyttiksen naiset

 

← Takaisin