JAA

Vuoden 2019 ensimmäinen uutiskirje

Uutiskirje nro 1

Ihanaa alkanutta vuotta juuri Sinulle! Toivomme Sinun ottavan tulevan vuoden antamat asiat vastaan lempeydellä ja uteliaalla katseella.

Vuosi 2019 on tuonut Talolle sekä iloa että luopumista. Kuten jo joulukuun uutiskirjeessä kerroimme, Talolla jatketaan seksuaaliväkivaltatyötä osana Talon perustoimintoja STEA:n myöntämän rahoituksen turvin. Kiitollisena jatkamme tärkeää työtä seksuaalisuutta loukkaavaa väkivaltaa kohdanneiden tyttöjen ja naisten kanssa.

Vuoden vaihtuessa jouduimme luopumaan Maritan ja Paulan työpanoksesta Talon arjessa. Marita ja Paula eivät koskaan häviä Tyttiksen sydämestä ja uskomme vahvasti tiemme kohtaavan vielä tulevaisuudessa. Iso ja lämmin kiitos heille! Talolta löydät edelleen Maaritin, Mervin, Pauliinan, Minjan, Johannan ja Sohvin, katso yhteystietomme tästä.

Ensi viikolla kokoonnumme suseretriittiin muiden sukupuolisensitiivisentyön toimijoiden kanssa Pikku-Syötteelle, minkä jälkeen aloitamme arjen Talolle. Tervetuloa mukaamme toimintavuoteen 2019!

Ajankohtaista Tyttöjen Talolla

Kevätkausi käynnistyy Avoimilla oville keskiviikkona 23.1. klo 15.00-19.00. Ensimmäisissä Avoimissa ovissa aloitamme Lapin yliopiston kuvataideopiskelijoiden ohjauksessa Tyttöjen Talon oman Voimapeiton, jota jatkamme Avoimissa ovissa 13.2. saakka.

-Kevään ryhmätoiminnot alkavat ryhmäkohtaisesti. Pääset tutustumaan kevään lukujärjestykseen tästä.

-Joulukuulle suunniteltu Jumalatar-työpaja siirrettiin toteutettavaksi tiistaina 22.1. klo 14.00-16.00.
Jumalatar –työpaja on tarkoitettu ammattilaisille, verkostoomme kuuluville naisille.  Työpajassa keskitymme ammatillisen kasvun näkökulmasta oman sisäisen voiman vahvistamiseen kehollisten harjoitteiden ja logoart -menetelmien avulla. Työpajaan mahtuu 10 osallistujaa ja on osallistujille maksuton. Ilmoittautuminen työpajaan perjantaihin 18.1. mennessä tästä. Joulukuun työpajaan ilmoittautuneiden ei tarvitse ilmoittautua uudelleen. Olet lämpimästi tervetullut mukaan!

Ajanvaraukseton seksuaalineuvonta on jatkossa tavoitettavissa myös puhelimitse. Tutustu ajanvarauksettomaan seksuaalineuvontaamme menemällä nettisivuillemme välilehdelle ”Toiminta”, josta löydät lisätietoja seksuaalineuvonnasta. Linkki sivulle tästä.

-Helmikuussa Talolla on mahdollisuus osallistua työpajaan, jonka tarkoituksena on omia unelmia kuunnellen sekä omien voimavarojen, vahvuuksien ja osaamisen tunnistamisen avulla rakentaa itselleen portfolio työelämään liittyen. Työpaja kokoontuu maanantaina 25.2. ja tiistaina 26.2. klo 16.00-18.00. Voit ilmoittautua mukaan Talon ohjaajille.

-Tammi-helmikuun taidenäyttelymme valitettavasti peruuntui, tästä johtuen Talolla on vapaata taidenäyttelytilaa helmikuun loppuun saakka. Ota rohkeasti yhteyttä Merviin, näemme mielellämme juuri Sinun teoksesi! Lue lisää mahdollisuudesta pitää näyttely tiloissamme tästä.

-Kevään 2019 osalta alan opiskelijoiden harjoittelupaikat ovat täynnä. Mikäli olet kiinnostunut harjoittelusta Tyttöjen Talolla syksystä 2019 eteenpäin, ota yhteyttä Sohviin.

Tulossa seuraavassa uutiskirjeessä

-Kansainvälisen naistenpäivän juhlallisuudet.

-Hiihtolomaviikon toiminta.

-Tunnista, toimi, tue -koulutus seksuaaliväkivaltaa kokeneen nuoren auttajalla toukokuussa 2019.

Muut asiat

Mikäli haluat saattaa tytön tai nuoren naisen Talon toimintaan tai tulla itse tai ryhmäsi kanssa Talolle tutustumaan, ota yhteyttä ohjaajiin sopiaksesi tutustumismuodosta ja ajankohdasta.

Seksuaaliterveyteen liittyvät teemalliset koulu- ja oppilaitosvierailut on keskitetty toteutettavaksi torstaiaamupäivisin. Vierailusta sopiaksesi ota yhteys Minjaan.

Kaikista toiminnoistamme on mahdollista saada tulostettavia ja jaettavia esitteitä, ota yhteyttä sohvi.koivu-remes@vuolleoulu.fi.

 

Näe, kuule, aisti.

Elämä tuntuu hyvältä.

Kohtaamisiin,

Tyttiksen naiset

← Takaisin