• Etusivu
  • Ajankohtaista
  • Vuolle Tyttöjen Talo jalkautuu Valkean kesäkadulle Tyttöjen päivänä 11.10.2021
JAA

Vuolle Tyttöjen Talo jalkautuu Valkean kesäkadulle Tyttöjen päivänä 11.10.2021

Kansainvälistä tyttöjen päivää vietetään vuosittain 11. lokakuuta. Vuonna 2021 tyttöjen päivän teemana on Tytöt ja tieto. Oikean tiedon avulla tytöt voivat päättää omasta kehostaan ja elämästään. 

Lisäämällä tyttöjen ja heidän yhteisöjensä tietoa seksuaali- ja lisääntymisterveydestä voidaan vähentää tyttöjen altistumista liian varhaisille raskauksille ja avioliitoille, väkivallalle ja hyväksikäytölle. Tyttöjen asemaa halutaan parantaa lisäämällä tietoa ja muuttamalla haitallisia käsityksiä ja tapoja yhdessä yhteisöjen kanssa.

Kansainvälinen tyttöjen päivä pohjautuu YK:n yleiskokouksen julistukseen vuonna 2011, jossa kaikkia maailman tyttöjä tukemaan luotiin uusi YK-teemapäivä.  Teemapäivän tarkoitus on tukea tyttöjen oikeuksia, heidän kohtaamiaan haasteita ympäri maailmaa ja perusteltuja vaatimuksia luoda kaikille tytöille mahdollisuudet elää ilman syrjintää ja väkivaltaa.Vuolteen Tyttöjen Talo jalkautuu tänä vuonna kauppakeskus Valkean kesäkadulle, jossa pääsee tapaamaan Talon työntekijöitä ja kuulemaan Talon toiminnasta klo 14-17 välisenä aikana. Lisäksi kesäkadulla on mahdollisuus jättää terveiset tytöille ja osallistua arvontaan.  Vuoden tyttöteko -palkinnon saaja, KT, dosentti, Akatemiatutkija Tuija Huuki, palkitaan Tyttöjen Talolla klo 11.00 alkavassa tilaisuudessa. Huuki on tutkimustyöllään edistänyt tyttöjen ja naisten hyvinvointia mm. valtasuhteiden ja tyttöihin kohdistuvan häirinnän tunnistamiseksi ja käsittelemiseksi sekä eettisesti kestävien suhteiden visioimiseksi. Tutkimustiedon ja luovien sekä taidelähtöisten menetelmien kehittäminen tukee ymmärrystä ja osaamista lasten kasvatus- opetustyössä ja ohjaustyössä.

← Takaisin