JAA

Uutiskirje nro 3

Uutiskirje nro 3

Kevään toimintakausi alkaa olla jo loppusuoralla ja poikkeuksellisesta keväästä johtuen Tyttöjen Talo on auki myös kesällä. Yksilötyö jatkuu kesän aikana ja näitä tapaamisia voidaan järjestää joko Talolla tai etäyhteyksillä. Kesäkuukausina järjestetään erilaisia pienryhmätoimintoja, joihin ilmoittaudutaan etukäteen. Talon toiminnoissa noudatetaan erityistä varovaisuutta. Kesän ryhmistä ja niihin ilmoittautumisesta voit lukea lisää täältä.

Ajankohtaista Tyttöjen Talolla:

 • Verkostokysely

  Olemme lähestyneet yhteistyötahojamme verkostokyselyn muodossa. Toivomme, että käytät hetken aikaasi ja annat meille palautetta toiminnastamme. Palaute on meille tärkeää, jotta pystymme kehittämään toimintojamme sekä toimintamallejamme. Hyödynnämme vastauksia myös työn tuloksellisuus- ja vaikuttavuusselvityksessä.

  Pääset vastaamaan palautteeseen alla olevasta linkistä, toivomme vastauksia 31.5. mennessä. Palautekysely on vapaasti jaettavissa myös työyhteisösi muille jäsenille. Mikäli et vielä ole vastannut kyselyyn, voit vastata siihen alla olevan linkin kautta.

  https://link.webropolsurveys.com/S/93F2CD0936670861
 • Otava-ryhmä

  Uusi Otava-ryhmä alkaa 10.8.2020 ja kokoontuu Tyttöjen Talolla maanantaisin klo 17-18:30. Ryhmä on tarkoitettu seksuaalisuutta loukkaavaa väkivaltaa kokeneille yli 18-vuotiaille naisille. Ryhmään hakeudutaan yksilöhaastattelun kautta, johon varataan aika Merviltä.

  Ryhmä on voimavaraistava ja mahdollistaa vertaiskokemuksen ja tuen. Ryhmässä työskennellään toiminnallisin menetelmin.

  Otava-ryhmä on osa Tyttöjen Talon seksuaaliväkivaltatyötä ja on osallistujilleen maksuton. Ohjaajina toimivat Mervi Koskela ja Tuuli Halttu.
 • Seksuaalineuvonta

  Ajanvaraukseton seksuaalineuvonta toimii Talolla torstaisin 4.6.-16.7. pop-in-vastaanottona klo 14-16. Seksuaalineuvontaan voi varata aikoja myös muille ajankohdille.

  Seksuaalineuvontapuhelin puh. 0447261260 on kesäaikana auki maanantaisin klo 9-16. Soitamme takaisin niihin puheluihin, joihin emme pysty vastaamaan. Puhelimeen voi myös laittaa viestiä, tai sen kautta voi varata aikaa seksuaalineuvojan vastaanotolle. Ota rohkeasti yhteyttä Talon seksuaalineuvojiin Merviin ja Sohviin.
 • Seksuaaliväkivaltatyö

  Seksuaaliväkivalta-asioissa voi varata oman henkilökohtaisen ajan. Tapaamiset voidaan järjestää joko Talolla tai etänä. Mikään kysymys ei ole liian vaikea tai iso, tai liian pieni ja vähäinen, otettavaksi esille. Kohtaamme kaikki asiat sensitiivisesti ja avuntarvitsijaa kuullen. Ole Merviin yhteydessä seksuaaliväkivalta-asioissa puh. 0400263844.

  Jos mieleesi tulee kysymyksiä, ole rohkeasti yhteydessä Merviin.

Tyttöjen Talo

on syrjinnästä vapaa tila, jossa itsensä tytöiksi ja naisiksi tuntevat 12-29-vuotiaat nuoret saavat rohkeasti olla omana itsenään. Eri toimintojemme avulla nuori voi vahvistaa voimavarojaan, tutustua uusiin ihmisiin ja saada tukea sekä vahvistusta omaan elämäänsä.

Konsultoimme ja koulutamme ammattilaisia ja opiskelijoita sukupuoli- ja kulttuurisensitiivisissä sekä seksuaalisuuteen liittyvissä erityiskysymyksissä.

Talon toiminnot:

 • Yhteisötoiminta; Yhteisötoiminnan tavoitteena on vahvistaa yhteenkuuluvuuden tunnetta ja mahdollistaa positiivisia kokemuksia sosiaalisissa tilanteissa.
 • Vuorovaikutteiset ryhmät; Ryhmätoiminta on vuorovaikutteista, tavoitteellista ja ammatillisesti ohjattua.
 • Yksilökohtaaminen; Yksilötyö on tarvelähtöistä ja suunnitelmallista tukea elämän eri haasteissa.
 • Seksuaalineuvonta; Neuvonta on tavoitteellista, ammatillista ja vuorovaikutussuhteessa tapahtuvaa seksuaalisuuteen ja seksuaaliterveyteen liittyvien asioiden käsittelyä.
 • Seksuaaliväkivaltatyö; Seksuaaliväkivaltatyö on pitkäkestoista, vakauttavaa ja traumasensitiivistä työtä.

  Lue lisää Talon toiminnoista täältä.

Vierailut ja tutustumiset Tyttöjen Talolle ja jalkautumiset Talon ulkopuolelle
Tällä hetkellä emme järjestä ohjattuja tutustumiskäyntejä Talolle.


kesä ei koputa
se virtaa läpi metsien
raivaa tieltään jäät
eikä jätä kenkiään eteiseen
se puhaltaa kasvosi siitepölyyn
ja alkaa paistaa lettuja
– Marika Kauppinen –

Kohtaamisiin,
Tyttiksen naiset

← Takaisin